Contact » +32 479 53 62 84

Zelfbouw (7)

Artikels over de zelfbouwactiviteiten in clubverband.

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Onze clubbaan Scherpenheuvel situeert zich in tijdperk III. Typisch in die tijd waren de telegraafdraden naast het spoor. De palen maken was geen probleem, maar een mooie bedrading realiseren was een ander paar mouwen.

Beoordeel dit item
(3 stemmen)

De foto's zijn in hoge resolutie te downloaden via de mediagalerij.

Belgische bovenleiding deel 6: het solderen van de bovenleidingsdraad

Na een onderbreking van enige maanden is het dan toch gelukt; het 6e en (voorlopig) laatste deel over het bovenleiding zelfbouwsysteem is er eindelijk. Wegens andere prioriteiten ( het tijdig afwerken van onze tentoonstellingsbaan “Scherpenheuvel” voor de 5e Modelspoor Expo te Mechelen ) is er enige tijd over gegaan maar … geduld is soms een mooie zaak; en in ieder geval heeft de liefhebber voldoende tijd gehad om de nodige mallen voor de constructie van portalen en rijdraden te maken. Zoals reeds vermeld in deel 5 ( MSM 93 ) is de mal van de bovenleidingsdraad bedoeld om draden te maken van maximaal 50 cm lengte. Kortere draden kunnen uiteraard ook gemaakt worden.

Pagina 1 van 4

Laatste nieuws

  • Euromodelbouw 2019, Limburghal Genk
    Euromodelbouw 2019, Limburghal Genk
    Dag beste clubbers, het weekend zit er weer op. Moe maar voldaan. Hierbij een klein verslag. Opbouw: geen noemenswaardige problemen, de vloer was redelijk vlak.…

Enkele beelden