Op zondag 10 maart waren 3 leden en een toekomstig jong lid? paraat om een dik uurtje te rijden naar Utrecht. Goed op tijd vertrokken om nog een parkeerplaatsje te hebben. Voordeel een gratis parkeerplaats, nadeel wachten in de auto, want op een zondagmorgend is er niets open in Utrecht.

 

 

Ontraxs 2013

 

Om 10.00 was het al aanschuiven om een toegangsticket te kopen, 16 euro de man/vrouw/kind vanaf 3 jaar, niet goedkoop maar wel zijn geld waard.

 

Verkoopstands 1

Overzicht verkoopstands

Verkoopstand 2

Het was niet ons eerste bezoek aan dit evenement, dus we wisten wat we konden verwachten.

Mooie banen in een bijzonder decor.

 

 

Omdat we ook bezig zijn met de scenery van de nieuwe Scherpenheuvel modules, vielen deze stukjes ons op.

 

De jongsten onder ons mochten zich uitleven in het maken van kleine huisjes van het merk Auhagen. Een mooi initiatief om een jongere generatie warm te krijgen om met de hobby verder te doen?

 

 

Bouwen van bomen. Hoeveel artikels zijn daar al niet over geschreven?

We geraakten aan de praat met leden van TeamMitropa.nl over het maken van knotwilgen, riet en water. 

Er wordt gebruik gemaakt van binddraad, die je in een tuincentrum kan kopen, om samen met keukenpapier gedrenkt in een houtlijm/verf mengsel, een knotwilg te vormen.

 

Ook het riet wordt gemaakt met materiaal uit het tuincentrum, een soort bundel van harde draden. De naam heb ik helaas niet onthouden.

Als er lezers zijn die dit zouden weten, laat maar weten via het contactformulier ;-)

Ook interessant was hun manier van water maken. Eigenlijk heel simpel: op een harde vlakke onderplaat wordt houtlijm uitgesmeerd, daarop werd keukenpapier geplakt. Het keukenpapier zuigt de waterachtige houtlijmemulsie op en vormt daarbij rimpels = de rimpels in het water. Nog kleuren met glansverf en het water is klaar. Dat moeten we eens proberen.

Met staaldraad en een stripje isolatiemateriaal van een draad (UTP-kabel) worden die bruine rietstengels gemaakt.

Op hun website TeamMitropa.nl vinden we nog veel meer.

 

Handig, zo'n buizen om al die T, I, U, ... balkjes te bewaren.

 

En het bezoek werd afgesloten in het treinbuffet van het oude station met van linksboven naar rechts, een chocomelk, een koffie, een biertje en voor de fotograaf van dienst, n'koffie verkeerd.